MANUAL ESENȚIAL DE SUPRAVIEȚUIRE. Vol. I. Principiile de bază în supraviețuire

  CUPRINS:
  PREZENTARE:
Cheia supraviețuirii este să știm cum să ne adaptăm ambientului, deci situației pe care o trăim.
Într-o situație de supraviețuire planificarea este foarte dificilă, deoarece mediul tinde să ne domine. Trebuie să fim flexibili și să exploatăm ceea ce găsim.
Care sunt principiile de bază in supraviețuire
1.Dorința de a supraviețui, care trebuie să fie constantă; nu renunțăm nici măcar pentru o clipă
2.Cerem ajutor
3.Construim sau găsim un adăpost sigur înainte de seară.
4.Găsim apă potabilă.
5.Găsim hrană
6.Facem un foc
  PREFATA:
Prefață


Mediul în care trăim se schimbă tot mai repede, iar frica de a pierde cunoscutul este tot mai pregnantă în viețile oamenilor. In această lucrare, Prof. Dr. Ovidiu Victor Coșbuc ne pune la dispoziție soluții, atât practice, cât și psihologice, în ceea ce privește supraviețuirea, în diferite contexte pe care le putem întâlni.

Inspirat de experiențele acumulate de-a lungul călătoriilor în diferite zone ale lumii, a reușit să restrângă la esențial informații care aduc valoare vremurilor schimbătoare în care trăim.

Participând la multiple experiențe de supraviețuire cu dânsul, am realizat importanța cunoașterii acestor tehnici, ulterior, urmând să le practic tot mai des. Inspirat de toate aceste trăiri, am creionat și eu un curs de supraviețuire, pe care vreau să-l fac cât mai accesibil pentru cât mai mulți oameni.

Supraviețuirea este necesară doar atunci când mediul ne devine necunoscut și suntem cu mult dincolo de zona noastră de confort, unde e necesar să ținem piept unor situații din afara sferei experiențelor obișnuite.

Consider necesar ca fiecare om să parcurgă măcar o dată în viață aceste tehnici, nu doar la nivel teoretic, ci și practic, pentru a avea o siguranță psihologică care poate face diferența, atunci când viața noastră sau a altora este în pericol.

De-a lungul timpului, datorită informațiilor și experiențelor facilitate de dl. Prof. Coșbuc, am realizat că puterea minții, rezistența spiritului uman, un optimism de neclintit și disponibilitatea mentală de a face față neprevăzutului sunt vitale în situațiile de supraviețuire.

Curiozitatea mi-a ghidat toată viața către experiențe și trăiri minunate, aceasta devenind însăși leacul meu pentru plictiseală - drept urmare, vă invit să parcurgeți următoarele pagini cu curiozitatea unui explorator ajuns pe un tărâm nou.


-Remus Nicolae Ranca
  CUVINTE CHEIE: