DICȚIONAR EXPLICATIV PENTRU ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE-DEX. MANAGEMENTUL INTEGRAT AL CALITĂȚII

  CUPRINS:
CUPRINS

Termeni de specialitate 7
Index Englez - Roman 199
Index Francez - Roman 229
Index German - Roman 259
Index Rus - Roman 289
Index Chinez - Roman 321
Bibliografie 356
  PREZENTARE:
CUVANT INAINTE

Dezvoltarea impetuoasa a tuturor elementelor stiintei si tehnicii este insotita in plan international de cresterea, diversificarea si perfectionarea elementelor de lucru asa cum o reprezinta printre altele dictionarul.

Acest instrument reprezinta un portofoliu important de cuvinte simbolizand concepte, termeni si simboluri uzitate intr-un domeniu de mare actualitate, ca acela al promovarii calitatii, printr-o abordare mult mai complexa si multidisciplinara ca aceea pe care o configureaza Managementul integrat al calitatii.

Complexitatea conceptului de calitate rezida din faptul ca sistemul in cadrul caruia se obtine produsul de calitate are in structura sa subsistemele calitatii propriu-zise ale produsului, calitatii mediului, calitatii securitatii si sanatatii ocupationale, responsabilitatii sociale si securitatii informatiilor.

In viziunea abordarii integrate in corelare directa cu procesul de globalizare in care comunicarea reprezinta necesitatea obiectiva a transferului de informatie si de cunoastere, autorii au considerat ca este de mare utilitate corespondenta conceptelor, termenilor si simbolurilor din limba romana cu cele din limbile de circulatie internationala: engleza, franceza, germana, rusa si chineza.

Dezvoltarea si utilizarea tehnicilor de lucru sustinute de tehnologiile moderne informationale, ne-a condus la ideea de a face cat mai simpla utilizarea dictionarului oricand si in orice situatie care impune consultarea lui.

Toate aceste concepte, termeni si simboluri sunt in conformitate cu standardele internationale si nationale in vigoare la data aparitiei lucrarii.

Ne exprimam convingerea ca acest material va fi de un real folos utilizatorilor din toate domeniile de activitate, iar munca noastra credem ca nu a fost lipsita de interes si de apreciere. De asemenea, consideram ca am incercat sa cuprindem cat mai multa informatie semnificativa, fara a avea pretentia ca am reusit sa evidentiem totul. De aceea, orice sugestii si observatii le consideram oportune si binevenite.

Autorii
  PREFATA:
  CUVINTE CHEIE: