Moment aniversar Mihai Mihaita 80

  CUPRINS:
  PREZENTARE:
EHEU! FUGACES... LABUNTUR ANNI!
Vai! ce repede zboara anii!
(Horatiu)

Paginile care urmeaza infatiseaza o parte din cele petrecute in ziua de 14 septembrie 2010, la Palatul Societatii Politehnice de pe Calea Victoriei 118, sediul Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania, cand Mihaita Mihai a sarbatorit implinirea a 80 de ani de viata. Ele strang laolalta cele spuse de sarbatorit si de o parte dintre participanti. Este vorba, in fond, de cateva ganduri exprimate cu aceasta ocazie. Paginile nu cuprind expuneri pretentioase, ci exprimarea fireasca a unor sentimente.

Dupa spusele sarbatoritului, de la bun inceput n-a avut o imagine clara despre ce a vrut sa realizeze in viata, si-a subordonat activitatea idealurilor ce l-au animat. A fost si este preocupat de propria identitate, si nu reusita publica l-a interesat si nici nu il preocupa. Toate intamplarile prin care a trecut in drumul spre ceea ce a devenit le numeste „experienta de viata“. A inteles ca orice ai face vor exista critici. Intotdeauna a considerat ca este mai bine sa aprinzi o lumanare decat sa injuri intunericul.

Nu a dat si nici nu da sfaturi celorlalti, mai ales tinerilor, nu-i place sa patroneze plicticos si senin festivitati familiale sau institutionale si nu se socoteste un „model“, doar un ins care si-a facut datoria.

A trait si traieste cu dorinta de a deveni mai stiutor, mai lamurit, sa obtina o desavarsire launtrica si o armonie a implinirilor intemeiate pe discernamant si echilibru sufletesc.

Nu s-a putut sustrage acestui eveniment care s-a nascut ca urmare a unei initiative prietenesti si multumeste celor care l-au initiat si realizat.
  PREFATA:
  CUVINTE CHEIE: